Salam sejahteranya pun! Wink...wink...Tadaa...kali ni cik ain kembali dengan resepi yang S.S.S..apakah??? Sedap.Simple.Senget...weee...
Uiitt...ingat semua orang pandai masak sardin ke haa? Cik ain dulu pun tak pandai. Bila dah dipaksa & terpaksa memasak baru la pandai sikit2. Kalau tak kena dengan gaya boleh jadi ceroi (cair) sangat, likat (pekat) sangat & sebagainya.
Jadi, sesiapa yang masih bujang trang tang333, boleh la mencuba aksi ini di rumah. Tak kira la perempuan bujang/lelaki orang..ahaks...
Tapi kalau dah kahwin jangan la masak sardin sokmo, nanti cik somi makan bersama dengan mamak2 di kedai mereka :p baru korang nangis guling2 di rumah!
Ayuh, cik ain nak share 1 lagi resepi yang sangat33 simple! Terjun!!!
BAHAN
-2 tin (k) sardin
-2 biji ubi kentang (dibelah 6 & direbus sebentar)
-4 sudu (b) cili boh
-1 biji bawang besar (dipotong bulat)
-4 biji cili api (dititik)
-1/3 cawan air asam jawa
-sedikit minyak, air & garam
CARA
-panaskan minyak & tumis cili boh sehingga pecah minyak
-masukkan sardin, cili api, bawang besar, air asam jawa, sedikit air & garam
-masukkan ubi kentang yang telah empuk & biar sebentar
-SIAP!
GAMBAR
NOTA
-air mengikut kepekatan yang anda mahu
-kalau boleh elakkan mencampur sebarang perasa makanan lain (tak elok untuk santapan harian)
-bawang putih juga boleh ditambah
~SELAMAT MENCUBA~
0 oRaNg cOmeL DaH MinUm KoPi:
Post a Comment